Informatieavond Coaches gezocht in Varsseveld

Helpgewoon Sociaal Werk Oude IJsselstreek ondersteunt en/of begeleidt initiatieven van inwoners die iets voor elkaar of de samenleving willen betekenen. Initiatieven die meedoen in de samenleving bevorderen en sociale uitsluiting tegengaan zijn van belang voor een leefbare samenleving. Sociaal werk nieuwe stijl is faciliterend om inwoners te betrekken en te laten deelnemen aan allerlei lokale activiteiten. Door eerst het eigen sociale netwerk te activeren of inwoners te koppelen aan vrijwilligerswerk.Daarnaast hebben Sociaal werkers ingangen en contacten met een diversiteit aan vrijwilligers en samenwerkingspartners die kunnen bijstaan waar nodig.

Het hoofddoel van de Vrijwillige coach is het netwerk van kwetsbare inwoners versterken en/of uitbreiden, ondersteuning bieden bij diverse (praktische) ondersteuningsvragen, bevorderen van maatschappelijke participatie waardoor de mogelijkheden van deze inwoners, op diverse leefgebieden toeneemt. De coaches richten zich vooral op de ondersteuning van de inwoners, maar ook op de andere facetten is hun input welkom! Mede met de kennis en ervaring van de coaches willen we tot een succesvolle methodiek komen. Vanzelfsprekend kunnen de coaches te allen tijde terugvallen op de professional voor begeleiding bij de coaching.

Bij de start zal er een groepstraining plaatsvinden om de vaardigheden tbv vrijwillige coaches eigen te maken en gedurende het project intervisiebijeenkomsten georganiseerd, waarin verschillende actuele thema’s zullen worden besproken.

We zijn op zoek naar  vrijwillige coaches die mogelijkheden zien, interesse hebben in mensen, communicatief vaardig zijn en affiniteit hebben met vrijwillige inzet en de betreffende doelgroep. De tijdsinvestering zal uiteenlopen van 1 tot 2 dagdelen per week, afhankelijk van de fase van het project en de begeleiding.

Werkgebied: Gemeente Oude IJsselstreek.


Lijkt het je leuk?!  We organiseren een gratis informatieavond over het werk als vrijwillige coach op dinsdag 21 maart van 19.30 – 21.30 uur in het Borchuus, Kerkplein 3 in Varsseveld. Wil je je opgeven, heb je vragen of wil je meer informatie dan kun je contact opnemen met Ans Maalderink via 06-20265035 of door te mailen naar ans@helpgewoon.nl.